IMAGE-20141229-19h-03m-42s.jpg

Innostuin jälleen tekemisen puutteessa leipomaan, ja kookos-vadelmapiiraan reseptistä vapaasti soveltaen syntyi tämä. Vadelmia ei pakkasessa ollut, joten korvasin mustikoilla, eikä lopputulos vuoassa paisuessaan enää muistuttanut ollenkaan piirakkaa. Niinpä tuli keksittyä uusi nimikin. Paistos oli herkullista ja suosittelen kokeilemaan tätäkin! Alkuperäinen resepti, se vadelmajuttu, löytyy erinomaisesta kirjasta Parhaat reseptit tytöille. Kuten kuvasta näkyykin, paistos maistuu parhaalta vaniljakastikkeen kanssa.

HUOM!: Katsokaa nyt tarkkaan tuota kuvaa! Opettelen vasta lataamaan niitä kamerasta koneelle, ja seuraavan tulossa voi kestää pitkään... Eli ihailkaa, haltioitukaa, PALVOKAA - kröhöm. Takaisin asiaan.

Resepti itse kuuluu näin:

AINEKSET

4 ½ dl vehnäjauhoja

200 g voita

1 ¼ dl sokeria

ripaus suolaa

2 kananmunaa vatkattuna (riittää, että keltuainen ja valkuainen sekoittuvat toisiinsa)

200 g kookoshiutaleita (itse korvasin osan mantelijauheella, ja hyvin toimi – alkuperäisessä reseptissä niitä oli 300 g, mutta vaikuttaa näin jälkeenpäin ajatellen hurjan paljolta)

500 g mustikoita

tomusokeria

Kookoshiutaleita tai -lastuja päälle

JA MITEN SE TEHDÄÄN

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele suorakulmion muotoinen uuniastia.

Sekoita sitten jauhot, voi, sokeri, munat, suola ja kookoshiutaleet taikinaksi. Kietaise taikina kelmuun tai folioon – olisittepa nähneet minut taiteilemassa sen kelmun kanssa – ja laita jääkaappiin tunniksi.

Painele taikina uuniastiaan, myös reunoille, noin sentin paksuiseksi kerrokseksi.

Ripottele mustikat taikinan päälle ja siivilöi päälle tomusokeria niin paljon kuin haluat. Koristele kookoslastuilla.

Paista noin 20 minuutin ajan tai kunnes paistos saa kullankeltaista väriä. Anna jäähtyä.

Annoksia tulee tuosta määrästä suurin piirtein kymmenen. Siitä vain herkuttelemaan!