Moi! Anteeksi hiljaisuus. On kuitenkin valaisevaa, kun blogin sivunäyttöjen määrä tippuu ehkä alemmaksi kuin koskaan... siksi päätin kirjoittaa tällaisen kuulumispostauksen.

Olen kyllä lukenut, paljonkin. Viivi Hyvösen fantasiaromaani Mahlaa suonissaan on odottanut arvostelua jo ikuisuuden, mutta jos juttua ei tule, niin suosittelen sitä joka tapauksessa. Varsinkin loppu on mukava. Olen innostunut myös mangasta - piirtämisestä ja lukemisesta - ja aion taas laajentaa sarjakuvaharrastustani Aku Ankan ulkopuolellekin. Vanha rakkauteni on ylisöpö Sugar Sugar Rune, mutta lukisin mieluusti myös jotain "vakavampaakin". Jos suosituksia on, kertokaa! Piirtämistaitoni vaatisivat taas harjoitusta nekin. Kun hiihtoloman lopuilla ajelimme kotiin Keski-Suomesta, poikkesimme ihanaan Kirjapörssiin ja löysin lievästi sanottuna valtavan kirjan Harry Potter - legenda, joka kertoo kattavasti kyseisen elokuvasarjan tekemisestä. Myyjäkin virnisteli, kun raahauduin se sylissäni kassalle. Normaalisti kirja olisi maksanut 58 euroa, mutta sain sen seitsemällätoista, ja kaupan päälle vielä elokuvajulistekirjan! Nyt pitäisi vain uskaltaa irrottaa ne kaikki 40 (tosin kaksipuolista, nyyyyh) julistetta, kiinnittää ne seinille kaapinoviin ja nauttia Draco Malfoyn (Tom Felton) jäätävästä katseesta aina kun hengailen huoneessani. <3

Koulussa teemme projektia jostakin Aasian maasta, ja minun on Intia. Valinta osoittautui hyväksi, sillä se on tosiaankin kiinnostava paikka - haaveilen jo kiertomatkasta - ja lisäksi olen saanut paljon ideoita omaan fantasiauniversumiini, joka ilmastoltaan ja perinteiltään muistuttaa Intiaa aika paljonkin. Olen lukenut projektia varten Jukka O. Miettisen yleisteoksen ja William Dalrymplen (miksiköhän tuo sukunimi on minusta niin vaikea kirjoittaa? XD) kirjan Yhdeksän elämää - pyhää etsimässä nykypäivän Intiassa. Suosittelen ehdottomasti! On kuin romaania lukisi, vaikkei vakavia ihmiskohtaloita pitäisikään ottaa viihteenä.

Kirjoittamiseni ei valitettavasti ole edistynyt. Tarina on tullut jonkinlaiseen murkkuikään (jos et itse kirjoita, luulet että olen hullu) ja muutoksia pursuilee joka kohtaan niin, etten todellakaan pysy kärryillä. Olen aloittanut ensimmäisen luvun alusta ties kuinka monta kertaa, ja nyt pitäisi taas... -_- Juonitiivistelmän kirjoittaminen voisi selkeyttää ajatuksia. Nyt tuntuu kuin kaikki tarinan hahmot, jotka vielä joskus olivat nätisti hallinnassani, näyttäisivät keskisormea minulle.

Tähän pitää kertoa Haaveena kirjailijan ura- blogista, jonka kirjoittaja on tehnyt kirjoitusoppaan (!!!11111) ja laittanut sen blogiinsa. Linkittäisin, mutten nyt pysty. Löytyy joka tapauksessa ainakin mobiiliversiolla sivulta Kirjoittamisesta. Suosittelen, TÄTÄKIN, ja kiitos, bloggari! :))

No niin. Postausideoita minulla kyllä on.Voisin itsekin ehkä tehdä jotain piirustusohjeita tänne, siis sellaisia kuvallisia tutorialeja tyylillä Näin piirrät mangahahmon pään, mutta kuvien liittäminen tuppaa kestämään nyt kun en sitä itsenäisesti vielä osaa. Löytyyhän niitä Youtubesta myös. Tämä oli jonkinlainen traileri siitä, mitä on tapahtunut ja tulee tapahtumaan, ja jatkossa postailen useammin. Luultavasti päätän jonkin tietyn päivän, jona postaukseni kirjoitan, niin saisin niitä tänne jo yhden viikossa. Hyvä alku, eikö?

Toiveikas hali Aneliinalta

P.S. Jouduin kirjoittamaan tämän postauksen kahteen kertaan, kun alkuperäinen jostain syystä katosi. Eipä muuta kuin arrrrrghhh. Nyt ymmärrän, miksi kannattaa käyttää ensin sitä Microsoft Wordia.

Toiveikas hali virheistään oppineelta Aneliinalta