Ja ei, kyse ei ole erittäin oudonnimisestä kirjasta vaan ihan oikeasta reseptistä.

Näitä sokeripommeja tein kavereilleni joululahjoiksi. Tarkoitus olisi jakaa ne huomenna tai ylihuomenna koulussa, ja voinkin sitten päivitellä tähän, minkälaisen vastaanoton saivat. Riisimuronamut ovat onneksi sentään helppotekoisia – mutta hyviä! Ainoa huono asia koko jutussa on, että heikkotahtoinen olento (minä) voi itse erehtyä syömään ”kaverilahjoista” puolet… J Reseptin löysin K-Ruoan sivustolta – www.k-ruoka.fi – ja se kuuluu näin:

AINEKSET

100 g kookosrasvaa

1 ½ dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 dl rusinoita

1 dl kuivattuja papaijapaloja

7 ½ dl riisimuroja

JA MITEN SE TEHDÄÄN

Pilko rusinat ja papaijat mahdollisimman pieniksi esimerkiksi isoilla saksilla tai keittiöveitsellä. Sulata sen jälkeen kookosrasva kattilassa hiljaisella lämmöllä. Anna rasvan hieman jäähtyä.

Sekoita rasvaan siivilän läpi tomu- ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää sen jälkeen hedelmänpalat ja riisimurot.

Jaa seos pieniin annosvuokiin. Anna namujen kovettua jääkaapissa.

 

K-Ruoan sivusto sanoi, että annoksesta tulisi noin 30 riisimuronamua. Koska lahjansaajia on kuusi, ajattelin ensin käyttää kolminkertaisesti sen ainekset. Lopulta päädyin siihen, että 60 namua riittäisi… tuloksena niitä lopulta oli tasan 113. Mutta jäipähän niitä itsellenikin sitten syötäviksi! Kovettamisen jälkeen riisimuronamuja voi säilyttää myös lämpimässä. Namujen tekeminen on todella yksinkertaista eikä vie myöskään tuhottomasti aikaa.

Ja kookosrasva todella pitäisi sulattaa hiljaisella lämmöllä, sanoo hän, joka poltti sen ensimmäisellä kerralla pohjaan ja lähes tuhosi kattilan.

Siitä vain näpertelemään! Itse ainakin aion tehdä näitä toistekin. Kun nyt olen julistanut riisimuronamujen ilosanomaa, niin tervetuloa vain opetuslapsikseni epäterveellisen ruokavalion jaloon taitoon. Hyvää joulunodotusta ;)